1000 tak den store opbakning til 2022 udgaven af INVITA MTB Race i Blåbjerg!

På trods af, at løbet efterhånden er ved at være en ” halvgammel dame” på 24 år, så er dagsformen i top og årets udgave blev igen en succes og en rigtig dejlig dag i skoven.
Løbet blev afviklet i 15-16 graders varme, vindstille og med små solstrejf ind i mellem – det betød cykelløb i kort/kort og sensommerstemning på tilskuerrækkerne.
I alt 419 deltagere nåede at melde sig til, hvilket bestemt er tilfredsstillende og så er det 43 deltagere mere end i 2021 – fantastisk!
INVITA MTB løbet er kendt for, at rumme MTB ryttere i alle aldre og på alle niveauer. Vi har piger og drenge med fra u/11 klassen og for et par år siden udvidede vi programmet med en klasse for dem over 60 år.
Bedst som vi troede, at vi havde alle med om bord og at vi var rummelige og moderne, ja så dukker en helt ny generation af MTB´er op – nemlig dem med en lille hjælpemotor.
E-bikerne kom med i år og så ud til at nyde turen – ikke mindst når det gik op af, og vi andre deltagere måtte lide med vores ældgamle rugbrødsmotorer.
Rævebakken:
Apropos lidelser så har det mytiske bjerg: Rævebakken knækket mange håbefulde rytteres igennem tiden. Selv om der på toppen altid står masser af heppende tilskuere og hjælper med gode råd, så er der ingen vej uden om – bjerget skal bestiges i alt 3 gange pr. runde, når man tæller bagsiden med…
I år var ingen undtagelse, men vi fik alligevel lidt krammet på den frygtede forhøjningen derude. En lille omlægning af ruten betød nemlig, at vi efter 1. opstigning fik lov at strække ben og få gang i stængerne inden vi efter 4 – 5 minutter var tilbage på bjerget igen og kunne nappe 2. og 3. opstigning og så ellers hjemover mod målområdet.
En snert af konkurrence:
Vi prøver jo som altid at skabe en ”feel good” og ”husk nu det er kun for sjov” stemning og det er såmænd også det, man oplever, når man bevæger sig rundt i løbsområdet.
Men når ”gong gongen” lyder, så køres der altså vaskeægte væddeløb, og der blev ikke givet ved dørene i jagten på dyrebare sekunder. Der var besøg fra det meste af landet og det gav Varde rytterne hård konkurrence i alle klasser.
Den arrangerende klub løb med nogle af podiepladerne, men også de lokale ryttere fra Blue Mountains i Nr. Nebel viste i år, hvordan lokalkendskab og masser havregryn og frisk luft kan overføres til pedalerne.
Resultater:
Igen i år skal der lyde en stor tak til sponsorer, N.S. og Blue Mountain for lån af skoven, tak til fotografen for fantastiske billeder og tak for en kæmpe indsats til alle de frivillige hjælpere.
Til næste år har løbet i Blåbjerg været afviklet i 25 år og vi holder en kæmpe cykel ”sølvbryllupsfest” i skoven. Det kommer til at foregå den sidste søndag i efterårsferien, og du er naturligvis inviteret!
Med venlig hilsen og på gensyn i 2023
Varde Cykelklub